کاربرد لاین نوری در نورپردازی نمای ساختمان
نوع نورپردازی ساختمانها، اولین برداشت را در ذهن بییننده ایجاد میکنند. لاین نوری یا واضحتر بگوییم چراغ خطی، مدرنترین ابزارهای نورپردازی است که در حال حاضر برای طراحی نور نمای بیرونی و دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. اینکه مزایا و معایب لاین نوری چیست؟ و چطور میتوان بهترین انتخاب را برای نورپردازی نمای ساختمان نوساز داشت، موضوعی است که در ادامه به طور کامل مورد بررسی قرار میگیرد.
فهرست
نورپردازی نمای ساختمان با چراغ نور خطی
چراغهای نور خطی دارای قابلیت انعطافپذیر در طراحی نور هستند. به این معنی که با تنظیم شدت و زاویه تابش نور، میتوان افکتهای متنوعی مثل نور مستقیم، مهآلود، زاویهای یا حتی نور غیرمستقیم ایجاد کرد. مهمترین مزیت تنوع در اجرا این است که طراحان با توجه به فرم و سبک معماری ساختمان، الگوهای نوری خاص میسازند و نمای ساختمان را خیلی زیباتر نشان میدهند.
جالب است بدانید که این چراغها در ابعاد و اندازههای متفاوت قابل اجرا هستند و میتوان آنها را متناسب با خطوط معماری ساختمان به شکلهای متنوعی نصب کرد. استفاده از تکنولوژی LED نیز موجب گردیده تا این چراغها ضمن داشتن مصرف انرژی بسیار پایین و عمر مفید بالا، دوام خوبی در نورپردازی نما داشته باشند.
لطفا توجه داشته باشید که چیدمان نادرست یا افراط در نورپردازی، اصلا جلوه خوبی ندارد. رعایت تعادل بین نور و سایه، هماهنگی رنگها و مواد استفاده شده و انطباق با معماری کلی، نورپردازی هماهنگ و زیبا در طول شبانه روز ایجاد میکند.
مشاوره نورپردازی نما
02122057583
02126204203
پروژه های مرتبط انجام شده توسط توسعه افراز هوراد
1-نورپردازی نمای مجتمع مسکونی آرشا گیش
3-نورپردازی نمای پروژه بنیان سئول
نورپردازی نمای داخلی ساختمان
- بدون شک، نصب این چراغها در سقف یا دیوار، روشنایی یکنواخت و ملایمی را در کل فضا شکل داده و همراه با افزایش نور محیط، جلوهای شیک و مدرن خلق میکند. از این رو، لاین نوری برای اتاق نشیمن و سالن پذیرایی واقعا زیبا و جذاب است.
- نورپردازی در اطراف آینهها، در امتداد راهروها، پشت بار یا در کنار المانهای معماری، جلوهای متفاوت و هنری ایجاد میکند.
- در دفاتر و محیطهای کاری، لاین نوری به خاطر ایجاد نور یکنواخت و بدون سایه، انتخابی کاربردی به شمار میرود. در حقیقت، این مدل نورپردازی سبب بهبود تمرکز، افزایش بهرهوری و ایجاد محیطی روشن و دلنشین برای کارکنان میشود.
اصول کاربرد لاین نوری در نورپردازی نمای ساختمان
ساختمانهای مرتفع، نیاز به چراغهایی با پرتاب نور بالا و زاویه تابش محدود ۴۰ تا ۴۵ درجه دارند تا نور به خوبی در ارتفاعات پخش شود. این در حالی است که برای ساختمانهای کوتاهتر، چراغهایی با زاویه تابش گستردهتر یعنی ۱۸۰ درجه و برد کمتر ایدهال است.
توجه به شدت و رنگ نور
به این موضوع خیلی خیلی دقت داشته باشید که ترکیب رنگی نورها باید با متریال و رنگ نما همخوانی داشته باشد. انتخاب نادرست ضمن کاهش جذابیت، موجب آزار بصری رهگذران میشود. به علاوه، از تابش نور به داخل واحدهای مسکونی باید اجتناب شود. به این خاطر که هدف، روشن کردن فضای بیرونی ساختمان است نه مزاحمت برای ساکنان.
بهینهسازی مصرف انرژی
در نورپردازی نما، استفاده از منابع نوری کم مصرف مانند LED، وال واشر، ریسههای خطی و جتلایتها اهمیت زیادی دارد. جالب است بدانید که این چراغها با مصرف پایین انرژی، عمر بالا و کارایی زیاد برای پروژههای اقتصادی عالی و کاربردی هستند.
پیشنهاد ما:
بهتر است فقط بخشهای از نما نورپردازی شوند، نه کل سطح. بدین ترتیب، ضمن کاهش هزینهها، ساختمان جلوهای خاص پیدا میکند.
معرفی انواع چراغ خطی در نورپردازی نمای ساختمان
لاین نوری در نورپردازی نمای ساختمان به سه شکل دیده میشود:
چراغ خطی توکار
در مرحله ساختوساز و همراه با اجرای سقف کاذب یا کناف قابل نصب هستند. ویژگی شاخص چراغهای خطی توکار، لبهدار بودن آنها است که سبب میشود در سطح سقف یا دیوار قرار بگیرند و نمایی تمیز و حرفهای ایجاد کنند.
کاربرد: استفاده در فضاهایی مانند اتاق نشیمن، دفاتر یا راهروها با هدف ایجاد نوری نرم، یکدست و بدون سایه.
چراغ خطی روکار
بر روی سطح سقف یا دیوار نصب میشوند و نیاز به زیرسازی خاصی ندارند. این چراغها با کدهایی مانند SL23، SL33 یا SL43 تشخیص داده میشوند و در فضاهایی که امکان کنافکاری وجود ندارد، انتخاب فوقالعادهای هستند.
مزیت: نصب آسان، تعمیر و نگهداری ساده به همراه امکان استفاده در انواع محیطها از مزایای این نوع چراغ به شمار میرود.
چراغ خطی آویز
بیشتر نقش دکوراتیو دارند و مانند لوسترها از سقف آویزان میشوند. آنها به کمک دو سیم در دو طرف پروفیل به سقف متصل میشوند و برای فضاهایی مانند میز ناهارخوری، پیشخوان آشپزخانه یا دفاتر مدرن کاربردی میباشند.
وجه تمایز: ترکیب طراحی مینیمال و نورپردازی قابل توجه.
مزایای لاین نوری در نورپردازی نمای ساختمان
لاین نوری به خاطر خطوط صاف و طراحی مینیمالیستی، فضایی شیک، منظم و مدرن شکل میدهد. این سبک نورپردازی در دفاتر کاری، فروشگاههای لوکس و خانههای با دکوراسیون مینیمال، فوقالعاده است.
انعطافپذیری در نصب لاین نوری
لاین نوری در مدلهای متنوع مانند توکار، روکار و آویز عرضه میشود و در سقف، دیوار یا حتی به صورت دکوراتیو قابل نصب هستند.
مصرف انرژی پایین
استفاده از تکنولوژی LED در لاین نوری موجب کاهش چشمگیر مصرف برق میگردد. جالب اینجاست که به دلیل تولید حرارت کمتر، برای فضاهای بسته عالی و کاربردی هستند.
طول عمر بالا و نگهداری کم هزینه
لاین نوریهای LED بین ۲۵،۰۰۰ تا ۵۰،۰۰۰ ساعت عمر مفید دارند. در نتیجه، نیاز به تعویض مکرر کمتر شده و هزینههای نگهداری در طول زمان کاهش خواهد یافت.
معایب استفاده از لاین نوری در نورپردازی نمای ساختمان
- وقتی به هزینه بالای نصب و اجرا در مدلهای توکار فکر میکنیم، شاید در مورد نصب آن دچار تردید شویم. صادقانه باید به شما بگوییم که نیاز به تجهیزات خاص، زیرسازی دقیق و گاهی کارهای ساختمانی واقعا هزینهبردار و زمانبر است.
- علی رغم اینکه چراغهای لاین نوری LED طول عمر بالایی دارند اما در صورت افت کیفیت نور یا بروز خرابی، تعمیر و نگهداری آن مستلزم تخصص است. در مواردی مانند نشت نور یا نصب غلط، مشکلاتی به وجود میاید که بر عملکرد و زیبایی نورپردازی تأثیر منفی میگذارد و نیاز به مداخله فنی دارد.
- سختی در تغییر یا جابجایی پس از نصب از دیگر نقاط ضعف آن است. اعمال تغییرات باید با تخریب بخشی از سقف یا دیوار و بازسازی مجدد همراه باشد که پرهزینه و وقتگیر است.
کاربرد چراغهای LED دکوراتیو در نورپردازی نمای ساختمان
کاربرد لاین نوری در نورپردازی نمای ساختمان با استفاده از چراغهای LED دکوراتیو در پروژههای مدرن مسکونی و تجاری، روز به روز در حال بیشتر شدن است. شاید به این خاطر که ضمن وظیفه روشنایی، در نقش المانی تزئینی نمای ساختمان نیز کاربرد دارد.
چراغهای LED دکوراتیو دارای تنوع بالا در طراحی، شکل و رنگ نور هستند. مزیت بسیار مهمی که به لطف آن، طراحان داخلی میتوانند از نورهای رنگی و باریکههای جهتدار استفاده کنند و بخشهای خاصی از نما را برجسته نمایند. بدیهی است که چنین ایدههای نابی، جلوهای خاص و متمایز شکل میدهند. غالبا نور از بالا و پایین چراغ به صورت باریکه روی سطح نما تابیده میشود و افکتهایی زیبا به وجود میآورد.
هزینههای نصب و اجرای چراغ خطی و لاین نوری در نورپردازی نمای ساختمان
بدون تردید، مهمترین بخشهای هر پروژه نورپردازی، برآورد دقیق هزینه نصب و اجرا است. در مورد چراغهای خطی و لاین نوری، نوع محصول، محل نصب و پیچیدگی پروژه هستند که هزینهها را تعیین میکنند. لازم به ذکر است که با بودجهبندی منطقی، میتوان از هزینههای اضافی جلوگیری نمود.
هزینه نصب لاین نوری
نصب لاین نوری مشمول هزینه تجهیزات، آمادهسازی فضا و دستمزد اجراست. با وجود اینکه لاینهای ساده و از قبل آماده شده هزینه کمتری ایجاد میکنند اما مدلهای قابل تنظیم یا دارای سنسورهای هوشمند گرانتر هستند. در صورتی که نصب در سقفهای کاذب، کناف یا دیوارهای خاص انجام شود، به برشکاری، سیمکشی حرفهای و صرف زمان بیشتر با پرداخت هزینه بالاتر نیاز است.
واضح و مشخص است که وقتی فضای نورپردازی بزرگتر باشد، مصرف تجهیزات و زمان نصب نیز بیشتر و در نتیجه هزینه افزایش خواهد داشت.
هزینه نصب چراغ خطی
نوع و نحوه اجرا چراغهای خطی با قیمتهای متفاوتی انجام میگیرد:
انواع روکار، توکار، آویز و مگنتی، هزینههای نصب متنوعی دارند. مدلهای توکار به خاطر نیاز به برش سقف یا دیوار مشمول پرداختهای بیشتر میشود.
علی رغم اینکه نصب چراغهای روکار سادهتر و ارزانتر است اما نصب توکار به آمادهسازی بیشتری نیاز دارد.
سخن پایانی
کاربرد لاین نوری در نورپردازی نمای ساختمان چیست؟ در انتخاب و اجرای نورپردازی خطی نمای ساختمان، توجه به جزئیاتی همچون نوع و ابعاد پروفیل، انتخاب مناسب چراغهای LED و مقاومت تجهیزات در برابر شرایط جوی میبایست در اولویت توجه قرار بگیرد. علت این است که این موارد ضمن تحت تاثیر قرار دادن کیفیت نورپردازی، در طول عمر و عملکرد سیستم نیز اهمیت بسیار زیادی دارند. نکته مهم در اجرای نورپردازی دکوراتیو با LED این است که نور اصلا نباید به داخل ساختمان وارد شود چون ممکن است برای ساکنین مزاحمت ایجاد کند. حتما حتما باید به طراحی صحیح جهت تابش و زاویه نصب چراغها، توجه کافی شود.