نور خطی نمای ساختمان
اولین چیزی که مخاطب در مورد هر سازه ای متوجه می شود، نمای بیرونی آن است که می تواند تأثیر زیادی بر احساس او نسبت به ساختمان و نحوه دید عموم نسبت به آن داشته باشد؛ بنابراین نور پردازی نمای ساختمان باید با دقت برنامهریزی و اجرا شود تا جذابیت بصری و همچنین عملکرد و ایمنی آن افزایش یابد.
نور خطی یکی از روش های اصلی مورد استفاده برای ایجاد نورپردازی چشم نواز و کارآمد در نمای ساختمان است. گاهی اوقات، از چراغ های خطی برای روشن کردن سقف یا خط سقف ساختمان استفاده میشود. این نوع نورپردازی میتواند در شب ظاهری منحصر به فرد و دگرگونکننده به سازه ببخشد.
در این مقاله از توسعه افراز هوراد، به بررسی مفهوم نورپردازی نمای ساختمان می پردازیم.
فهرست
استفاده از نور خطی در نمای ساختمان
یکی از مدرن ترین و نوآورانه ترین روش های نورپردازی که برای ایجاد روشنایی یکنواخت و زیبا در محیط های مختلف استفاده میشود، استفاده از لاین نوری در نمای ساختمان است. در این سیستم نورپردازی از نوارهای LED و پروفیل های آلومینیومی برای ایجاد نور خطی و یکنواخت استفاده میشود که هم از نظر زیباییشناسی و هم کاربردی است.
به دلیل ظاهر مینیمالیستی و قابلیت های انعطافپذیر، نور خطی در کاربردهای تجاری و صنعتی و همچنین در پروژه های نورپردازی معماری و طراحی داخلی مورد استفاده قرار میگیرد.
نمونه کارهای نور خطی نمای ساختمان
پروژههای نورپردازی نما توسعه افراز هوراد را مشاهده کنید! مشاهده
عوامل مؤثر در نورپردازی نمای ساختمان
طراحی نور خطی سقف باید چندین عامل کلیدی را در نظر بگیرد که در زیر به آنها اشاره کرده ایم.
عملکرد و کاربری ساختمان
هنگام نورپردازی با چراغ خطی ضد آب، باید هدف و نیازهای خاص یک سازه در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، نورپردازی نمای هتل باید هم مجلل و هم آرامشبخش باشد و به بازدیدکنندگان جهت صحیح را نشان دهد.
در مقابل، نورپردازی برای املاک مسکونی باید فضایی گرم و جذاب ایجاد کند تا امنیت و رفاه ساکنان آن را تضمین کند. ویژگیهایی مانند وضوح، امنیت و هویت برند معمولاً باید در طراحی نور پردازی نمای ساختمان اداری و تجاری لحاظ شوند.
مصالح و مواد به کار رفته در نما
نحوه تعامل نور با سطوح مختلف ساختمان به شدت تحت تأثیر اجزای نما قرار میگیرد. مصالح مختلف، مانند چوب، سنگ، فلز و شیشه، خواص متفاوتی دارند که بر نحوه انعکاس و پراکندگی نور تأثیر میگذارند. هنگام انتخاب نوع لاین نوری سقف و روش های نورپردازی برای به دست آوردن بهترین نتیجه، باید به این ویژگیها توجه زیادی شود.
طراحی معماری سازه
هر سبک معماری عناصر منحصر به فردی دارد که باید در نورپردازی نمای ساختمان برجسته شوند. برای مثال، استفاده از نورپردازی خطی و نورپردازی مینیمالیستی اغلب در معماری مدرن مناسب است، اما در معماری سنتی و کلاسیک ممکن است به سبک نورپردازی پیچیده تر و ملایم تری نیاز باشد.
جهت و موقعیت ساختمان
یکی از مهمترین عوامل در طراحی نور، محل قرارگیری و جهتگیری سازه است. میزان تابش نور و نحوه توزیع آن در شب به جهتی که سازه رو به آن است بستگی دارد. برای دستیابی به بهترین نتایج از نظر دید، زیباییشناسی و عملکرد، این عامل باید هنگام برنامهریزی طراحی نورپردازی نما در نظر گرفته شود.
نورپردازی خطی نما با جت لایت
نورپردازی خطی نما با استفاده از جت لایت یکی از روش هایی است که امروزه محبوبیت بسیار زیادی دارد. قدرت پرتاب نور بالای این محصولات باعث میشود بخش مشخصی از نما را نوردهی کنید و به این صورت به زیبایی ساختمان خود بیفزایید. بیشترین استفاده از جت لایت برای تزئین و نورپردازی خطی در المانهای شهری، ستونها، پایهها و بخشهای عمودی نمای ساختمان است. نور این لامپها توسط COB قوی تامین میشود. COB یک مدار فشرده تشکیل شده از LED های کوچک است که همزمان با نوردهی بسیار بالا، انرژی بسیار پایینی مصرف میکنند.
قدرت پرتاب نور این نوع لامپ به طور کلی بالاست، اما استفاده از لنز هایی مخصوص باعث میشود که این مقدار بیشتر شود و از طرفی نور به صورت خطی نمایش داده شود. نکته ای که در خصوص نورپردازی خطی با استفاده از جت لایت باید در نظر داشته باشید این است که در زمان استفاده از آنها حتما به وضعیت قرار گیری ساختمان کناری نیز دقت داشته باشید تا بتوانید از نور آنها بیشترین بهره را ببرید. در ضمن اگر اطلاعات کافی در این زمینه ندارید بهتر است که سراغ فردی متخصص در زمینه نورپردازی ساختمان بروید.
جت لایت چیست؟
جت لایت نمونه ای از لامپهای مدرن است که بیشترین استفاده را برای نورپردازی نما دارد و عده ای آن را از تجهیزات نورپردازی دکوراتیو می دانند. قدرت پرتاب نور بسیار بالای این لامپها باعث شده است که بتوان در نمای ساختمانهای مرتفع از آنها استفاده کرد. شیشه استفاده شده روی این لامپها حالت ذره بینی دارد و از طرفی دارای یک لنز آنتی UV است که از لامپ داخلی آن در برابر نور آفتاب مراقبت میکند. لامپهای مورد استفاده در جت لایت LED هستند و همین موضوع باعث شده که استفاده از آنها منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی شود. این چراغها در توان هایی بین 3 تا 10 وات تولید و به بازار عرضه میشوند که قدرت پرتاب نور آنها بین 30 تا 50 متر میباشد.
مورد بعدی که در خصوص لامپهای جت لایت باید بدانید این است که آنها به صورت روکار نصب میشوند. در نتیجه برای حفاظت در برابر بارش باران و سایر عوامل طبیعی، طراحی جت لایت بر اساس درجه حفاظتی IP65 است تا در فضای بیرونی و تحت شرایط سخت آسیب نبیند. نکته ای که در زمان خرید این محصولات باید در نظر داشته باشید، توجه به رنگ بندی لامپهای جت لایت است. شما باید با توجه به نمای ساختمان خود یا در صورتی که با یک معمار برای طراحی نما هماهنگ کرده اید، با آن فرد برای خرید لامپ رنگ مورد نظر خود مشورت کنید.
مشاوره برای نورپردازی نما
نکات مهم قبل از اجرای نورپردازی خطی نما با استفاده از جت لایت
برای اینکه بتوانید از جت لایت برای تزئین نمای ساختمان خود استفاده کنید باید حتما نکات مهمی که در ادامه با شما در میان میگذاریم را مد نظر داشته باشید:
● قبل از اجرا باید بررسی کنید که آیا هزینه اجرای این نورپردازیها با بودجه ای که در اختیار دارید همخوانی دارد یا خیر. تجربه نشان داده برنامه ریزی کردن بدون توجه به این نکته میتواند مشکلاتی را در ادامه مسیر برای شما بوجود بیاورد.
● علاوه بر جت لایت شما امکانات دیگری برای نورپردازی در اختیار دارید، مانند: “پروژکتور، ریسه، وال واشرهای مخصوص نورپردازی نما و…” و هر کدام از این موارد زیبایی خود را دارند و در شرایط خاصی باید استفاده شوند. زمانی که شما همه این موارد را بشناسید بهتر و با اطمینان بیشتری میتوانید نوع نورپردازی مورد نظر خود را پیدا کنید.
● همانگونه که پیش از این گفتیم جت لایت ها در توان های مختلفی تولید میشوند و بیشتر به صورت عمودی و روی ستون ها یا نماهای مرتفع مورد استفاده قرار میگیرند. در زمان انتخاب هر چقدر ارتفاع مکان مورد نظر شما بیشتر بود، باید جت لایتی با توان بیشتر انتخاب کنید.
● حتما جت لایت خود را از فروشگاه های معتبر خریداری کنید. زمانی که شما برای خرید این محصولات سراغ فروشنده معتبر و نمایندگی ها میروید، علاوه بر اینکه از کیفیت محصول خود اطمینان پیدا میکنید، تنوع محصول بیشتری در اختیار خواهید داشت و می توانید دقیقا چراغی با رنگ مورد نظر و توان مورد نیاز خود را خریداری کنید.
● برآورد کنید که به چقدر روشنایی نیاز دارید. در صورتی که شما از چراغ هایی استفاده کنید که قدرت کافی ندارند، نورپردازی شما به چشم نمی آید و اگر توان مصرفی جت لایت شما بیش از حد باشد علاوه بر اینکه مقدار برق مصرفی شما بالا میرود، نتیجه نهایی نورپردازی برای شما مناسب نخواهد بود.
● طول عمر چراغ مورد نظر یکی از مواردی است که در لیست اطلاعات محصولی باید ثبت شده باشد ( در صورتی که ثبت نشده باید به اصل بودن جت لایت مورد نظر خود شک کنید) توجه به این مورد بسیار مهم و حیاتی است، چرا که این چراغها در مکانی نیستند که به راحتی بتوانید آنها را تعویض کنید. همچنین باید چراغی انتخاب کنید که مقاومت فیزیکی خوبی هم در برابر شرایط جوی نامناسب از خود نشان دهد.
● برای انتخاب رنگ از افراد متخصص راهنمایی بگیرید. به خصوص اگر کل نمای ساختمان شما توسط یک معمار طراحی شده است، باید چراغها و رنگ آنها نیز توسط او انتخاب شوند تا هارمونی و هماهنگی بین بخشهای مختلف نمای شما برقرار باشد.
● در زمان خرید چراغها حتما به پارامترهایی که روی بسته بندی آن ذکر شده دقت داشته باشید. توجه به مشخصاتی مانند راندمان روشنایی، ضریب نفوذ ، میزان مصرف برق و… موارد مهمی هستند که توجه نکردن به آن در طولانی مدت میتواند برای شما مشکل ساز شود.
انواع نور خطی ساختمان
در ادامه این مقاله به معرفی انواع نور خطی سقف می پردازیم.
نورپردازی خطی توکار: این نوع نورپردازی به طور یکپارچه در سقف یا دیوار ادغام میشود و برای محیطهای مدرن و مینیمالیستی عالی است. لاین نوری توکار به ایجاد فضایی یکنواخت و شیک کمک میکند زیرا هیچ گونه برآمدگی از دیوار یا سقف وجود ندارد.
نورپردازی روکار: لاین نوری روکار به سطح دیوار یا سقف نصب یا متصل میشود و نیازی به برش یا نصب سطحی ندارد. نورپردازی خطی روکار گزینه ای ایدهآل برای مکان هایی است که نصب در آنها امکانپذیر نیست.
نور خطی آویز: ال ای دی خطی اغلب در مناطق بزرگتر مانند دفاتر، فروشگاهها و تأسیسات صنعتی استفاده میشوند و مانند آویز از سقف آویزان میشوند. این فضا به لطف نورپردازی آویز، حال و هوای مدرن و مینیمالیستی دارد.
گالری تصاویر پروژه ها
نورپردازی نمای مجتمع مسکونی آرشا-کیش
نورپردازی نما و محوطه ویلای کردان
رویال کلاسیک سعادت آباد
نورپردازی نمای پروژه صندوق توسعه فناوری ایرانیان
ویژگیها و مزایای نور خطی
نور پردازی نمای ساختمان ویژگی ها و مزایای متعددی دارد که در ادامه به بررسی این مزیت ها می پردازیم.
- سبک معاصر و مینیمالیستی: نورپردازی خطی با طراحی روان و بدیع، فضایی مدرن به فضا بخشیده است که مکمل سایر ویژگی های طراحی داخلی است.
- روشنایی یکنواخت و بدون سایه: یکی از مزایای اصلی لاین نوری ضد اب، توزیع یکنواخت نور در سراسر فضا است که سایهها را از بین میبرد و فضایی دلنشین را ایجاد میکند.
- صرفهجویی در مصرف انرژی: استفاده از نوارهای LED به طور قابل توجهی مصرف انرژی و هزینه های برق را کاهش میدهد.
- طول عمر بیشتر: ال ای دی خطی دوام بیشتری دارد و به دلیل استفاده از مواد مرغوب و پروفیلهای محکم مانند آلومینیوم، نیازی به تعویض مکرر ندارد.
- انعطافپذیری در نصب: این سیستم روشنایی میتواند به صورت یکپارچه، روکار و آویز نصب شود و برای طیف وسیعی از کاربردها، از جمله خانه ها، دفاتر، فروشگاه و مراکز تجاری مناسب است.
قیمت نورپردازی خطی ساختمان
عوامل زیادی، از جمله نوع متریالی که برای ساخت پروفیل چراغ یا سایر اجزا استفاده میشود، کیفیت تولید، اندازه و طول، راندمان و روشنایی، فناوری، برند، لوازم جانبی و شرایط بازار، بر هزینه یک چراغ تأثیر میگذارند.
قیمت لاین نوری به دلایل مختلفی از جمله مواد برتر، راندمان بالا و فناوری پیشرفته افزایش می یابد، اما عرضه و تقاضای بازار نیز ممکن است تأثیر داشته باشد. به طور کلی، تعیین قیمت نورپردازی نما ساختمان به عوامل فنی، تولیدی، بازار و مصرفکننده بستگی دارد و مستلزم توجه دقیق سازنده است.
جمع بندی
استفاده از نور پردازی نمای ساختمان به عنوان یک گزینه انعطافپذیر و کارآمد هنگام برنامهریزی نورپردازی برای نمای ساختمان میتواند تأثیر عمده ای بر ظاهر کلی، عملکرد و شخصیت بیرونی سازه داشته باشد.
این روش با انتخاب انواع لامپ نورپردازی نمای ساختمان و ترکیب آنها با روش های مختلف نورپردازی، علاوه بر بهبود ظاهر آن، نمای ساختمان را به یک شاهکار هنری تبدیل میکند. از آنجا که نورپردازی نما مستقیماً بر ظاهر و فضای کلی یک سازه تأثیر میگذارد، توجه دقیق به جزئیات و انتخاب طرح های نورپردازی مناسب ضروری است.