آموزش نصب چراغ خطی به صورت گام به گام
آیا به دنبال افزودن یک تم جدید به فضای دکوراسیون داخلی خانهتان هستید؟ آیا میخواهید فضایی روشن و در عین حال مدرن بسازید؟ اگر چنین قصدی دارید، چراغهای خطی میتوانند گزینهی ایدهآلی برای شما باشند. این نوع چراغها، که از تکنولوژی LED بهره میبرند و برای نورپردازی خطی و ایجاد تأثیرات تزیینی استفاده میشوند. چراغهای خطی کاربردهای متنوعی دارند و میتوان آنها را در نواحی مختلفی استفاده کرد.
دو نوع روکار و توکار از انواع چراغ خطی هستند اما معمولاً، چراغهای روکار و آویز در محیطهای صنعتی، انبارها و فروشگاهها مورد استفاده قرار میگیرند و برای فضاهای مسکونی، چراغهای توکار پیشنهاد میشوند.
اگر برای فضای داخلی مکان مورد نظر خود از این نوع چراغ تهیه کردهاید و یا قصد سفارش آنلاین چراغ خطی دارید و نمیدانید پس از سفارش چطور آن را نصب کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید و آموزش نصب چراغ خطی را به صورت قدم به قدم دنبال کنید.
فهرست
نکات مهم پیش از نصب چراغ خطی
قبل از نصب کردن چراغ لاین (خطی) ابتدا نیاز است تا نسبت به تهیه ابزار مورد نیاز اقدام نموده و همچنین فضای مورد نظر را برای نصب چراغ انتخاب و آماده کنید.
فضایی قصد نصب چراغ دارید باید از قبل انتخاب شده و چراغ نیز متناسب با نوع فضا انتخاب شود. بسیار مهم است که دقت کنید قصد نصب چراغ توکار دارید یا چراغ روکار، زیرا چراغ توکار نیاز به موارد بیشتری دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
سفارش چراغ خطی و نصب آن:
02122057583
02126204203
تجهیزات و ابزار مورد نیاز برای نصب چراغ خطی
ابزارآلات مورد نیاز برای نصب چراغ خطی بسیار ساد و در دسترس بوده و نیاز به وسایل گران قیمت و کم یابی نیست
- چند پیچ گوشتی از انواع و ابعاد مختلف
- دریل
- پیچ به تعداد نیاز
- دستگاه ولت سنج
- لاین خطی توکار
- سیم کش
- مته
- اره
- الگوی مناسب برای برش سقف
- اتصالات مناسب سیم کشی
- سایر تجهیزات نصب
نحوه نصب چراغ خطی روکار
چراغهای خطی روکار معمولاً برای مکانهایی مناسب هستند که امکان نصب چراغهای توکار وجود ندارد. بنابراین، متخصصین طراحی نورپردازی در شرایط این چنینی به این نوع نورپردازی متوسل میشوند. جنس بدنهی این چراغها اغلب از آلومینیوم ساخته میشوند و به همین دلیل بسیار سبک هستند و امکان جابجایی و نصب راحتی دارند. همین سبک بودن چراغ، امکان نصب آسان آن را حتی بر روی سقفهای کاذب فراهم خواهد کرد.
لیست قیمت چراغ خطی روکار و مقاطع
1. ابتدا محل نصب را علامت گذاری کنید
در اولین قدم لازم است محلی که قصد نصب چراغ روکار دارید را بر اساس راهنماییهای طراحان نورپردازی مشخص کنید. سپس، محل مناسب برای حفر سوراخ در سطح مورد نظر را مشخص کرده و حفرهای دقیق و منظم برای نصب دقیق چراغ ایجاد کنید.
2. بدنه را روی سطح نصب کنید
در مرحله دوم، لازم است تا بدنه چراغ را بر روی سطح مورد نظر نصب و ثابت نمایید. این کار را میتوانید به صورت مستقیم با پیچکردن بدنه بر روی سطح یا با استفاده از براکت صورت انجام دهید. قبل از هر چیز، ضروری است که مطمئن شوید سطح مناسب برای نصب آماده شده و طبق ابعاد بدنه، سوراخهای لازم ایجاد شده باشند در غیر اینصورت باید مرحله 1 را دوباره با دقت انجام دهید.
3. متصل کردن به برق
مرحله سوم شامل اتصال چراغ به برق و تامین برق مورد نیاز برای روشنایی آن است. درایور مربوط به اتصال برق این نوع چراغها معمولاً درون بدنه چراغ (در پروفیل) قرار میگیرد.
4. نصب کردن بخش طلق دیفیوزر
در مرحله نهایی لازم است تا طلق دیفیوزر را بر روی پروفیل چراغ قرار دهید. این بخش باعث پخش نور یکنواخت خواهد شد و میتواند به راحتی بر روی پروفیل قفل شود.
مراحل نصب چراغ خطی توکار
فرقی ندارد که چراغ خطی توکار شما از چه نوع خانواده و چه شکلی باشد و در چه مکانی قصد نصب آن را داشته باشید، برای نصب چراغ توکار باید از یک بخش کاذب استفاده کنید، دیوار، سقف یا کفهای کاذب از جمله این سطوح هستند که میتوانند محلی برای نصب تجهیزات توکار باشند.
لیست قیمت چراغ خطی توکار و مقاطع
ممکن است چراغهای توکار لبه دار یا بدون لبه باشند و یا میتوانند با کمک یک براکت یا بدون براکت نصب شوند. مراحل نصب این چراغها قدم به قدم در ادامه ذکر شده است.
مرحله اول: حفر محل نصب چراغ
هنگامی که محل نصب را به دقت بررسی و انتخاب نمودید، در اولین گام، لازم است تا یک حرفه در محل نصب ایجاد کنید. اندازه این حفره باید بر اساس ابعاد برش اعلام شده در توضیحات محصول خریداری شده باشد که معمولا کمی کمتر از اندازه ابعاد بیرونی چراغ خواهد بود.
مرحله دوم: قرارگیری تجهیزات نگهدارنده
دومین مرحله جایی است که باید بستهای نگهدارنده چراغ درون حفرهها قرار داده شوند و سپس چراغ داخل حفره نصب میشود. در اغلب موارد برای نصب نورهای خطی از بست پروانهای استفاده میشود.
مرحله سوم: متصل کردن به برق
در مرحله سوم باید قبل از اینکه چراغ را درون حفره جایگذاری کنید، ابتدای سیم برق را به مولد محصول متصل کنید و از عملکرد صحیح چراغ اطمینان حاصل کنید و پس از آن برای قرار دادن داخل حفره اقدام کنید.
مرحله چهارم: قرار دادن چراغ درون حفره
در این بخش باید فنر بستها را جمع کنید و با دقت بدنه چراغ را درون حفره قرار دهید و بعد از آن بستها را رها کنید تا چراغ در موقعیت خود ثابت شود.
مرحله پنجم: نصب دیفیوزر
در این مرحله دیفیوزر محصول را بر روی چراغ قرار دهید. این دیفیوزرها معمولاً به صورت مکانیزم کلیکی عمل کرده و به این شکل نصب میشوند.
در نهایت، باید توجه داشت که محل قرارگیری چراغ از قبل از اجرای سطح کاذب مشخص شود. در غیر این صورت، امکان برخورد محل حفره با سازه سطح کاذب وجود دارد که ممکن است به جابجایی مکان قرارگیری چراغ منجر شود.
نحوه نصب چراغ خطی آویز
لام است بدانید که چراغ آویز برای محیطهایی با سقف بلند کاربرد دارد و لازم است تا حتما از سقف آویزان شود تا دچار برخورد با سر یا اجسام نشود.
لیست قیمت چراغ خطی آویز و مقاطع
برای نصب چراغ خطی آویز، مراحل زیر را طی کنید:
مرحله اول: محل مورد نظر را علامتگذاری کنید
مشابه سایر روشهای نصب برشمرده شده، در نخستین گام نصب چراغ خطی آویز، لازم است تا محلی که قصد آویز کردن چراغ دارید را انتخاب و علامت گذاری کنید. در روند انجام این کار باید دقت لازم لحاظ شود تا چراغ بهطور صحیح و بهینه در محل نصب شود.
مرحله دوم: کیت نصب تهیه کنید
در قدم بعدی باید کیت نصب مربوطه را تهیه و آماده کنید که شامل اجزا و وسایل مورد نیاز برای نصب و مهار چراغ به سقف است. این کیت شامل اجزا مختلفی مانند سیم بکسل، براکت، بست و سایر یراق آلات است که برای نصب چراغ استفاده میشود.
مرحله سوم: متصل کردن چراغ به برق
بعد از اینکه علامت گذاری انجام شد حالا باید به تامین جریان برق مورد نیاز برای چراغ و روشن کردن آن بپردازید. برای این کار، تنها کافیست درایور چراغ را داخل پروفیل بدنه قرار داده و سپس سیم برق را به آن متصل کنید. دقت داشته باشید سیم برق را باید به نحوی وارد بدنه کنید که نمایان نباشد و ظاهر فضا را تحت تاثیر قرار ندهد.
مرحله آخر: نصب کردن بدنه چراغ آویز
در آخرین مرحله نیاز است تا بدنه چراغ را به آویز متصل کرده و سپس با رگلاژ کردن آن از محل پیچها، چراغ را به صورت صاف درآورید. در انتها، با نصب دیفیوزر، نصب چراغ را به پایان برسانید.
نکات مهم برای نصب چراغ خطی
به هنگام نصب کردن چراغ خطی لازم است تا نکاتی را در نظر بگیرد. رعایت این نکات علاوه بر ایجاد ایمنی بیشتر، به تسریع روند نصب و خروجی نهایی زیبا و حرفهای کمک شایانی خواهد کرد.
- از یکنواخت بودن توزیع برق مطمئن شوید
مهم است که نور چراغ به صورت کاملا یکنواخت در تمام قسمتها توزیع شود و تعادل نوری در سرتاسر فضا برقرار شده و همچنین از ایجاد سایه نیر تا حد خوبی جلوگیری خواهد شد.
- ایجاد فاصله ثابت بین چراغها
اگر قصد دارید چند چراغ را باهم نصب کنید حتما دقت داشته باشید که فاصله آنها با یکدیگر کاملا اندازه و ثابت باشد. این کار به زیبایی و هارمونی بیشتر و بهتر نور کمک میکند.
- جلوگیری از برخورد با مانع
اگر در مسیر نصب با موانعی از قبیل تیر برق، ستون یا دریچههایی که ممکن است مانع باشند برخورد کردید، قبل از نصب، فکری برای رفع آنها کنید و یا اطراف آنها را بپوشانید تا نحوه قرارگیری چراغها منظم باشد. در غیر اینصورت زیبایی بصری فضا را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
- اطمینان از ایمنی جریان برق
بزرگترین ریسک نصب چراغهای خطی هنگامی است که میخواهید جریان برق را متصل نمایید. در این هنگام ابتدا برق را کاملا قطع کنید و بعد از انجام امور، برق را متصل کنید و با کمک یک تستر ولتاژ از جریان برق به داخل سیمها مطمئن شوید. همچنین از دستکش مخصوص نیز استفاده کنید.
- از ایمنی تجهیزات خود مطمئن شوید
اگر از نردبان، دریل و سایر لوازم مشابه استفاده میکنید، از ایمنی آنها اطمینان حاصل کنید. نردبان را روی سطح صاف و محکمی قرار دهید. از کفش، عینک و دستکش سالم استفاده کنید و به هیچ وجه ریسک نکنید.
- چراغ و تجهیزات خود را از مرکز معتبر تهیه کنید
برای تجربه بهتر هنگام استفاده از چراغ خطی توصیه میشود محصولات خود را از یک فروشگاه معتبر تهیه کنید. این کار علاوه بر صرفه جویی در هزینههای شما باعث اطمینان از کیفیت و مرغوب بودن محصول خواهد شد. اکثر فروشگاههای معتبر راهنمایی کاملی هنگام خرید ارائه میدهند و تمامی موارد مربوط به نصب را به شما توضیح خواهند داد.
اگر قصد خرید چراغ خطی دارید، فروشگاه توسعه افراز علاوه بر راهنمایی پیش از خرید و کمک به انتخاب بهترین مدل، تمامی مواردی که نیاز است هنگام خرید مدنظر داشته باشید را در اختیار شما قرار خواهد داد.
مزایای نصب چراغ خطی نسبت به سایر چراغها
- چراغ خطی امکان توزیع یکنواخت در تمامی نقاط را فراهم میکند، به طوری که هیچ بخشی با نور زیاد یا کم مواجه نمیشود. استفاده از فناوری LED در این نوع نورپردازی، به بهبود کنترل و تنظیم نور در تمامی نقاط کمک میکند.
- شکل ظاهری لامپهای خطی امکان روشن کردن فضای بزرگتر با تعداد کمتری لامپ را فراهم میکند. این ویژگی امکان میدهد تا با هزینه کمتر، فضای بزرگی را به بهترین شکل روشن کنید.
- به دلیل قابلیت روشن کردن فضاهای بزرگ، چراغ خطی به ویژه در ادارات، راهروها و فضاهای اداری با فضای بزرگ یک انتخاب مناسب و کارآمد است.