اصول نورپردازی نمای ساختمان مسکونی
یک نورپردازی اصولی چیزی است که نمای ساختمان شما آن را طلب میکند. اگر نورپردازی اصولی نباشد علاوه بر هدر رفت هزینه نصب نورپردازی شما ممکن است یک هزینه اضافه برای برق مصرفی بدون داشتن نتیجه مطلوب پرداخت نمایید. توسعه افراز هوراد به عنوان یکی از شرکتهای با تجربه در زمینه اجرای انواع نورپردازی نما، اجرای سقف کشسان و انواع چراغ خطی متناسب با نما در این مقاله قصد دارد شما را با اصول نورپردازی نمای ساختمان مسکونی آشنا نماید. پس اگر به دنبال اجرای نورپردازی نما در ساختمان خود به خصوص ساختمان مسکونی هستید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
اهمیت نورپردازی نما
نورپردازی یکی از بخشهای مهم در ساختمان است که در سالهای اخیر وارد بعد دیگری گردیده و تبدیل به یکی از مهمترین المانهای نماسازی شده است. نورپردازی نمای ساختمان پوئن مثبتی برای درخشیدن ساختمان در دل تاریکی است و کاری میکند که علاوه بر روشن بودن فضا جلوه بصری جذابی به محیط القا نماید. شما میتوانید با استفاده از یک نمای خوب زیبایی و جلوه گری ساختمان خود را بیشتر نمایید این کار به خصوص برای ساختمانهای تجاری و فروشگاهی که شبها نیز فعالیت میکنند میتواند یک گزینه برای تبلیغات و جذب مشتری بیشتر باشد. هر چه فضایی که شما دارید بیشتر به چشم بیاید به طبع افراد بیشتری نیز از آن بازدید خواهند نمود.
اما نورپردازی نما یک کار اصولی است و لازم است که این نورپردازی با برنامه و هدفمند انجام گردد به خصوص در محیطهایی همچون ساختمانهای مسکونی که روشنایی بخشی تفکیک ناپذیر از کاربردی بودن آن در طول شب است. برای شناخت اصول نورپردازی لازم است یک مطالعه جامع درباره ساختمان داشته بایم.
اهداف نورپردازی نمای بیرونی ساختمان
برای بسیاری این سوال مطرح است که چرا باید نمای بیرونی ساختمان را نورپردازی کنیم؟ با توجه به هزینهای که صرف آن میشود این کار چه ضرورتی دارد؟ توجه داشته باشد که نمای ساختمان یکی از بخشهای اصلی طراحی معماری ساختمان برشمرده میشود که طراحان و معماران همواره بهترینها را برای آن انتخاب میکنند چون جلوهگری یک ساختمان بسیار مهم است و باعث جلب نگاه ساکنان و بازدیدکنندگان آن میشود. همانطور که شما در انتخاب نوع نمای داخلی ساختمان وسواس دارید در نوع نمای خارجی نیز باید وسواس داشته باشید خصوصا در بازنمایی این نما در شب که جلوههای بی بدیلی را میتواند به نمایش بگذارد. در نمای ساختمان همواره گفته اند سعی کنید منظره و فضایی خوشایند به وجود آورید تا نگاه بیننده را جلب نماید. استفاده از یک نورپردازی حرفهای نما به خصوص در ساختمان مسکونی باعث افزایش جذابیت نمای شما میشود و میتواند در محیطهای تجاری و فروشگاهی تاثیر شگرفی بر فروش خود باقی بگذارد.
مهمترین اهداف نورپردازی نما شامل موارد زیر میشود:
- ایجاد جلوه بصری جذاب در شهرها
- افزایش اعتبار و ارزش ساختمان
- بازنمایی و تاکید بر جلوههای معماری
- جلب توجه مشتری و جذب گردشگران
- استفاده به عنوان یک المان تبلیغاتی
- معرفی ساختمانهای تجاری و فروشگاهی
حال که با اهداف نورپردازی ساختمان آشنا شدیم بهتر است به دنبال طراحی و پیاده سازی یک طرح متناسب با ساختمانمان باشیم. طراحی نورپردازی نما یک کار حرفهای که نیازمند یک تیم حرفهای است. صرفا تصمیم گیری برای نورپردازی به شما این امکان را نمیدهد که بتوانید چند چراغ خریداری کنید و نور پردازی را خودتان انجام دهید به خصوص در ساختمانهای بزرگ چند طبقه. باید توجه داشته باشید که رعایت اصول کلیدی در نورپردازی نما تنها توسط افراد حرفهای مانند تکنسینهای مجرب توسعه افراز امکان پذیر است و اگر شما میخواهید هزینهای که برای خرید تجهیزات و مصرف برق میپردازید هدر نرود لازم است یک تیم متخصص نورپردازی را به کمک بگیرد.
چند اصل کلیدی در نورپردازی نمای ساختمان
همانطور که گفتیم ساختمانهای شخصیتی دارند که باید در طول شب نیز آنها بازنمایی شوند. تصور کنید شما در ساخت منزل مسکونی خود از بهترین متریالها استفاده نموده اید و یک نمای جذاب ساخته اید اما این نما فقط در طول روز جلوه دارد، قطعا هزینه که برای نمای ساختمان خود به خصوص مجتمعهای مسکونی بزرگ میشود نیاز دارد که این ساختمان در طول شب نیز همچنان بدرخشد و جلوههای بصری و معماری خود را بازنمایی کند. پس استفاده از یک نورپردازی اصولی چیزی است که باید به دنبال آن باشید. بیاید با هم مروری بر مهمترین نکاتی که باید در نورپردازی ساختمان به خصوص ساختمان مسکونی باید رعایت شود داشته باشید.
هدف گذاری پروژه قبل از اجرای نورپردازی
پیش از هر کاری باید آن را هدف گذاری نمایید، به خصوص کارهایی که قرار است برای آن هزینه کنید. اجرای نورپردازی نیز یکی از آنهاست شما باید هدف اصلیتان را مشخص کنید مثلا اینکه شما از این نورپردازی نما صرفا قصد زیباسازی دارید یا قصد جذب نگاه تماشاچیان و ساکنین را. این هدف در نوع اجرای نورپردازی شما تفاوت ایجاد خواهد کرد. پس قبل از اجرای نورپردازی نمای ساختمان مسکونی خود مشخص کنید هدف اصلیتان از اجرای آن چیست.
انتخاب سبک نورپردازی
پس از مشخص شدن هدف سبک نورپردازی باید مشخص گردد. اینکه میخواهید یک جلوه مدرن داشته باشید یا یک جلوه سنتی نیز در نوع اجرای شما تفاوت ایجاد خواهد کرد زیرا نوع چراغها بر اساس سبک و مدل نورپردازی متفاوت خواهد بود. این سبک اغلب بر اساس هدف نورپردازی میتواند مشخص شود و بهتر است حتما زیر نظر یک متخصص آن را انتخاب نمایید.
انتخاب روش و ماهیت نور پردازی
نورپردازیها روشهای مختلفی دارند که باعث ایجاد خلق و خوی متفاوت در نورپردازی میشوند به خصوص در نورپردازی نما. لازم است شما با توجه به ماهیت ساختمان خود روشی را پیاده نمایید که ماهیت نهایی مورد نظرتان اجرا گردد. نورپردازیهای ماهیتهای مختلفی دارد که به کمک روشهای مختلف به نوعی به آنها شخصیت میدهد و شامل موارد زیر میشود.
نورپردازی خشن
از این نوع نورپردازی برای بولد کردن عناصر معماری خاص در نمای ساختمان استفاده میشودو بیشتر روی جلوه گری یک المان تاکید دارد و باعث افزایش توجه به آن میشود. این نور پردازی بیشتر روی المان مورد نظر تاکید دارد و سایر فضای نما را نشان نمیدهد. این بخشها باید در حین طراحی نورپردازی مشخص گردد تا نورپردازی برای آنها تمهیداتی جداگانه بیندیشد.
برخی دوست دارند ساختمانشان به صورت یکدست و یکپارچه روشن شود و در آن نقطه تاکیدی وجود نداشته باشد. این نوع نورپردازی سادهترین روش است و اغلب به دنبال آن هستند. نورپردازی یکدست نیاز به سیم کشی و تعیبیه ابزار ندارد و میتواند سالها عمر کند.
نورپردازی از داخل و خارج
نورپردازی از داخل و خارج بهترین نوع نورپردازی است که جلوههای جذابی ایجاد میکند. در این نوع نورپردازی از المانهای خارجی ساختمان مانند بالکن برای اتصال چراغها استفاده میشود و نور بر روی ساختمان پخش میشود. این نوع نورپردازی باعث افزایش جلوه ساختمان میشود.
نورپردازی تاکیدی یا نقطهای
یکی از روشهای نورپردازی است که تاثیری بسیاری در ماندگاری نمای ساختمان در نگاه مخاطب دارد. در این نوع نورپردازی چراغهای خاص برای روشن شدن المانهای مختلف ساختمان به کار گرفته میشود و بیشتر مورد توجه قرار میگیرند. این نقاط هارمونی خاصی ایجاد میکنند و به کل ساختمان جذابیت میبخشند.
نور پردازی محوطهای
نوع دیگری از نورپردازی با عنوان نورپردازی محوطه وجود دارد که باعث روشنایی فضای اطراف ساختمان میشود. این نوع نورپردازی اغلب برای ساختمانهای دارای باغ، باغچه و محوطه ورودی مورد استفاده قرار میگیرد در این نوع نورپردازی بیشتر از چراغهای دفنی و چراغهای دیواری استفاده میشود.
توجه به ویژگیهای نور و میزان روشنایی
انتخاب یک نورپردازی مناسب صرفا انتخاب سبک و هدف نیست که به واسطه آن شما بخواهید چراغها را نصب کنید. لازم است که به نکات مهم دیگری نیز توجه نمایید. مهمترین آن این است که نوع نورپردازی اغراق آمیز و اذیت کننده نباشد. برخی از ساختمانها در طول شب نورپردازی زنندهای دارند که چشمها را اذیت میکند و افراد به دنبال فرار از آن هستند. باید در انتخاب به شدت، رنگ و جهت نور دقت کافی داشته باشید.
رنگ نورپردازی نما
توجه به رنگ بندی نورپردازی نما بسیار ضروری است. این رنگها لازم است که متناسب با متریالها نمای ساختمان انتخاب شود تا جلوه زیباتری ایجاد نماید. شما باید مشخص کنید آیا لازم است از نور رنگی استفاده کنید یا نه صرفا نورهای تک رنگ مد نظرتان است. اغلب در نورپردازی نمای ساختمان مسکونی از رنگهای سفید و آبی و گاها بنفش استفاده میشود.
شدت نورپردازی نما
نکته دیگری که درباره نوع نور باید به آن توجه کرد شدت نور و شارع نوری است که قرار است نما به نمایش بگذارد. شدت نوری نباید آنقدر زیاد باشد که چشم را اذیت کند و نه آنقدر کم باشد که به چشم نیاید. به طور کل یک نور متعادل مناسب برای استفاده در شب باید باشد.
جهت نورپردازی
یکی دیگر از نکات در انتخاب نور جهت آن است. لازم است جهت نورپردازی نمای ساختمان شما مشخص گردد تا زحمات شما هدر نرود. در نورپردازیها لازم است منابع نوری مشخص نگردند و جهت آنها بیشتر به سمت بیرون باشد. تصور کنید کلی خرج کرده اید و نورپردازی نمای شما به جهت داخلی ساختمان است. قطعا آن نتیجهای را که مدنظرتان است نخواهید گرفت کا اینکه هزینه زیادی هم برای مصرف برق و تجهیزات پرداخته اید.
با توجه به آنچه گفته شد نوپردازی نما یک کار کاملا حرفهای است و باید تحت نظارت مستقیم یک تیم باتجربه با رعایت اصول مهم نورپردازی نمای ساختمان انجام گیرد.
پاسخ به سوالات پرتکرار شما عزیزان:
مهمترین هدف نورپردازی نمای ساختمان چیست؟
مهمترین هدف نورپردازی نمای ساختمان ایجاد جلوههای زیبا در نمای شهر است که باعث افزایش ارزش ساختمان، تأکید بر معماری، جلب مشتری، جذب گردشگران و معرفی ساختمان و تبلیغ ساختمانهای تجاری و فروشگاهی میشود.
مهمترین اصول نورپردازی نمای ساختمان مسکونی چیست؟
مهمترین اصول هدف نورپردازی، سبک آن و روش اجرای نورپردازی است و جزییاتی همچون ماهیت ساختمانی، شدت نور، جهت نور و رنگ نور را نیز در بر میگیرد.
انواع روشهای نورپردازی نمای ساختمان کدام است؟
نورپردازی یکدست، نورپردازی محوطه ای، نورپردازی خشن، نورپردازی تاکیدی یا نقطهای مهمترین نوع نورپردازی هستند که با استفاده از چراغهای مختلف توسط مجری اجرا میگردد.
اجرای نورپردازی نمای ساختمان مسکونی در توسعه افراز هوراد
شرکت توسعه افرازهوراد با بیش از 9 سال سابقه فعالیت در طراحی و اجرای انواع نوپردازی نمای ساختمانهای تجاری و مسکونی یکی از شرکتهای پیشرو در ارائه خدمات نورپردازی، سقفهای کشسان و چراغهای خطی است. این شرکت بیش از 300 پروژه نورپردازی موفق را اجرا نموده که رضایت مشتریان را هموراه به همراه داشته است. اصول کار توسعه افراز بر استفاده از روشهای حرفهای و تیم مجرب برای اجرای نورپردازی است شما نیز اگر به دنبال اجرای نورپردازی نما در ساختمان خود هستید میتوانید برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید. علاوه بر آن برای اطلاع از قیمت چراغ خطی، چراغ خطی رینگی و سایر محصولات از وب سایت ما بازدید نمایید.