معرفی انواع نورپردازی نما

معرفی انواع نورپردازی نما

در سال‌ های اخیر نورپردازی نمای ساختمان محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. به ویژه در مورد سازه‌ های خاص که به دنبال جلوه‌ای از زیبایی و تاثیرات بصری چشمگیر هستند، نورپردازی نما اهمیت بالایی دارد. اما نورپردازی نمای ساختمان دقیقا به چه معنا است؟ چه انواعی دارد و اصول یک نورپردازی استاندارد چیست؟ اینها موضوعاتی است که قصد داریم در این مطلب به‌طور کامل برای شما توضیح دهیم. با توسعه افراز هوراد همراه باشید.

نورپردازی خطی

انواع نورپردازی نما

  • نورپردازی خطی
    نورپردازی خطی نما به منظور نشان دادن مرزها، مسیر‌ها و تاکید بر خطوط نما مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این نوع نورپردازی، در بالا یا پایین لبه نوارهای برخی نماها، از خطوط نوری افقی استفاده می‌ شود تا تاثیر بصری ساختار افقی ساختمان بیشتر شود.
    در نورپردازی خطی از فیبر نوری، نوارها، تیوب‌ های ال.ای.دی و چراغ خطی نما استفاده می‌شود. برخی از این تجهیزات مانند فیبر نوری انعطاف ‌پذیرند و به راحتی برای تأکید بر فرم‌‌های مختلف معماری به کار می‌ روند. نورپردازی با استفاده از خط نور در لبه‌های اصلی تشکیل دهنده حجم ساختمان به ویژه ساختمان هایی که نماهای تخت و فاقد برجستگی می‌ تواند ساختمان را در پیش زمینه تاریک آسمان نمایش دهد.
  • نورپردازی خطی نما با جت لایت
    در این نوع نورپردازی خطی، همانطور که از نامش پیداست، از جت لایت برای روشنایی و جلوه دادن به نمای بیرونی ساختمان استفاده می‌ شود. جت لایت‌ ها نوعی از لامپ‌ های جدید هستند که قدرت پرتاب نور بالایی دارند. لامپ‌ های مورد استفاده در جت لایت LED هستند که نور آنها توسط COB قوی تامین می شود. COB یک مدار فشرده تشکیل شده از LED‌های کوچک است که همزمان با نوردهی بسیار بالا، انرژی بسیار پایینی مصرف می کنند. لامپ‌ های جت لایت به ‌صورت روکار نصب می‌ شوند و از آنها برای ساختمان‌ های مرتفع استفاده می‌ شود.
    نکته ای که در خصوص نورپردازی خطی با استفاده از جت لایت باید در نظر داشته باشید این است که در زمان استفاده از آنها حتما به وضعیت قرار گیری ساختمان کناری نیز دقت داشته باشید تا بتوانید از نور آنها بیشترین بهره را ببرید.
  • نورپردازی هوشمند
    نورپردازی هوشمند نمای ساختمان، در حقیقت، نوعی نظارت و کنترل بر روشنایی نمای ساختمان است که در آن زمان خاموش و روشن شدن، میزان روشنایی، تعداد چراغ‌ های روشن و سبک نورپردازی از طریق گوشی همراه یا هر دستگاه دیگری قابل تغییر و تنظیم است. این کار که به شبکه سازی نام دارد، با استفاده بستر اینترنت و سیستم مرکزی انجام می‌شود.
    نحوه نورپردازی هوشمند به این صورت است که سیستم روشنایی با استفاده از یک سیستم مرکزی تنظیم می‌ شود. سیستم مرکزی بوسیله یک نرم افزار مخصوص به گوشی همراه متصل می‌شود. کاربر می‌ تواند یک ویژگی خاص را در نرم افزار فعال کند. آنگاه سیستم مرکزی آن ویژگی را انجام می‌ دهد. به‌عنوان مثال، شما تمایل دارید رنگ چراغ‌های LED ساختمان را تغییر دهید. کافی است این گزینه را روی اپلیکیشن فعال کنید.
    بایدها و نبایدها در اصول نورپردازی

بایدها و نبایدها در اصول نورپردازی

  1. توجه به رنگ و شدت نورها
    اولین و مهم‌ ترین نکته در نورپردازی نما دقت به رنگ و شدت نورهای مورد استفاده در نمای بیرونی ساختمان است. رنگ و شدت نور باید چشم ‌نواز بوده و با چشم انسان هماهنگی داشته باشند.
    اگر قصد دارید ساختمان را به لحاظ حجمی معرفی کنید، باید از شدت نور های متفاوتی استفاده کنید. جزئیات ساختمان را به گونه ای روشن نکنید که همه آن ها درخشندگی یکسان داشته باشند.
    نورپردازی نما نباید چشم را آزار دهد به‌ طوری که فرد از نگاه کردن به آن بنا خودداری کند. رنگ‌ های ملایمی مانند رنگ سفید و آبی بهترین انتخاب برای نورپردازی نمای ساختمان می‌ باشند که جلوه و زیبایی خاصی به بنا می‌ بخشند.
  2. پنهان بودن منبع نور
    منبع نورپردازی باید پنهان باشد مگر در موارد خاص. علاوه بر این محل قرارگیری آن برای عموم قابل تشخیص نباشد و نمای ساختمان را بهم نریزد.
  3. هماهنگی نورها با متریال ساختمان
    نورهای به‌ کار رفته در نورپردازی نمای خارجی ساختمان بایستی با نوع مصالح و متریال به ‌کار رفته هماهنگی داشته باشد. در صورت عدم هماهنگی، نمای ساختمان زشت و گیج کننده به ‌نظر می‌ رسد و نتیجه نورپردازی کاملا برعکس می‌ شود.
  4. متمایز کردن عناصر نمای ساختمان
    برجسته تر کردن عناصر موجود در نما یکی از اهداف اصلی نورپردازی نمای ساختمان است. در زمان نورپردازی بایستی تعیین شود که کدام جنبه معماری ساختمان قرار است مورد توجه قرار بگیرد. معمولا پیش آمدگی‌ ها مانند ایوان، ستون و قوس‌ ها در نورپردازی بیشتر مورد توجه قرار می‌ گیرند.
  5. استفاده بهینه از نورپردازی
    از آنجایی که نورپردازی نما باعث افزایش مصرف برق ساختمان می‌ شود، بهتر است به‌ صرفه‌ ترین راه را انتخاب نمایید. به‌عنوان مثال، به جای پر کردن کل نما با چراغ های نمای ساختمان قسمتی از نما را نورپردازی کنید یا برای تعدادی از چراغ های نما سوئیچی تعبیه کنید تا وقتی کسی در اطراف نیست آن ها را خاموش کنید.

اجرای نورپردازی نما

اجرای نورپردازی یکی از مهمترین موضوعات شکل گیری یک نورپردازی استاندارد و مناسب است. شناخت و انتخاب تجهیزات مناسب نورپردازی، دیتیل‌ های اجرایی و نصب صحیح آن‌ها، درکنار شناخت و بکارگیری خلاقیت و تکنولوژی روز دنیا در زمینه نورپردازی نقش مهمی در نتیجه نهایی کار دارد.

بنابراین، بهتر است اجرای نورپردازی توسط یک تیم کارآزموده و با استانداردهای بالا انجام شود. همچنین جزئیات اجرای نورپردازی نما همزمان با ساخت نما تعبیه شود و نحوه اجرای نورپردازی در فرآیند طراحی نمای ساختمان‌ ها نیز مورد توجه قرار گیرد. تیم معماری نورپردازی توسعه افراز هوراد با داشتن نمونه کارهای قوی از اجرای نورپردازی نما ساختمان، از تمام ویژگی‌های بالا برخوردار است.

هزینه نورپردازی نمای ساختمان

هزینه نورپردازی نمای ساختمان

نوع طراحی و ایده پردازی نقش مهمی در تعیین هزینه نورپردازی نما بنا دارد. بنابراین، تخمین هزینه با در نظر گرفتن گزینه‌ های طراحی توسط کارفرما بدست می‌ آید و هیچگاه از قبل نمی‌ توان مبلغ ثابتی برای آن پیش بینی کرد. بیشتر شرکت های نورپردازی در فرایند اجرای نورپردازی تلاش می‌ کنند از محصولات خاص و مشخص خود استفاده کنند. به‌این ترتیب، سود بیشتری بدست می‌ آورند.

شرکت توسعه افراز هوراد در تعیین هزینه نورپردازی نما پکیج‌ های متنوع با کیفیت‌ های مختلفی را به کارفرما ارائه می‌ دهد. کارفرما می‌ تواند با توجه به بودجه خود یکی از گزینه‌ ها را انتخاب نماید. علاوه بر این، در طراحی نوع تجهیزات و چراغ ‌ها با برندهای مختلف موجود در بازار همکاری می‌ کند. بنابراین، پروژه‌ ها با هزینه کمتری برای کارفرما قابل طراحی می‌ باشد.

5/5 - (1 امتیاز)