انواع نورپردازی نما

انواع چراغ‌های نورپردازی نما

نورپردازی نمای ساختمان، به طور گسترده در زندگی ما مورد استفاده قرار می‌گیرد. نورپردازی نما، می‌تواند ساختمان را زنده کند، به ساختمان مربوط و ساختمان‌های اطراف جلوه‌ای زیبا بدهد و باعث ایجاد ایمنی و امنیت شود. انواع چراغ‌های نورپردازی نما در بازار وجود دارند که افراد می‌توانند از آن‌ها برای نمای ساختمان‌های اداری و تجاری خود استفاده کنند. در این مقاله به بررسی انواع چراغ‌های نورپردازی نما می‌پردازیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

چراغ نما

نورپردازی نما چیست؟

نورپردازی نما، نوعی نورپردازی است که برای نورپردازی و روشنایی نمای بیرونی ساختمان استفاده می‌شود. از نورپردازی نما می‌توان برای برجسته کردن ویژگی‌های خاص ساختمان یا ارائه روشنایی عمومی استفاده کرد. برای این کار می‌توان از انواع نورپردازی نما استفاده کرد، از جمله نورافکن، چراغ‌های خطی و… . نوع نورپردازی نما که استفاده می شود معمولاً به نیازهای خاص ساختمان و طراحی نما بستگی دارد.

نورپردازی نما علاوه بر ارائه مزایای زیبایی شناختی می تواند ایمنی و امنیت ساختمان را بهبود بخشد. این موضوع می‌تواند به مردم کمک کند هنگام راه رفتن در شب احساس امنیت بیشتری کنند و همچنین می‌تواند به عنوان یک بازدارنده در برابر جرم عمل کند.

چرا نورپردازی نما مهم است؟

نورپردازی نما در طراحی ساختمانی بسیار مهم است زیرا به ایجاد حس هنری و زیبایی آن ساختمان کمک می‌کند، توزیع نور برابر را تضمین می‌کند و منظره‌ی چشم‌نواز کلی را ایجاد می‌کند. بسیاری از سازه‌های معماری کلاسیک مانند عجایب هفتگانه جهان یا سایر شاهکارهای معماری، نور شگفت انگیزی را از خود دارند و ارائه می‌دهند.

این به این دلیل است که این چراغ‌ها یک احساس کلی بهینه ایجاد می‌کنند. می توان تفاوت فاحشی را در این ساختمان ها و عملکرد آنها عمدتاً به دلیل ظاهر آنها مشاهده کرد. علاوه بر این، بسیاری از محصولات نورپردازی موجود در بازار می‌توانند به ایجاد طرح‌های نمای عالی، به ویژه برای جاذبه‌های گردشگری کمک کنند. بسیاری از کشورها با پیشینه معماری غنی، این ایده‌های نورپردازی نما را برای جذاب‌تر کردن مکان‌های دیدنی خود به کار می‌برند. کشورهای زیادی وجود دارند که به دلیل طراحی نورپردازی خود مشهور هستند.

به عنوان مثال، پاریس به شهر نورها معروف است. این یکی از اولین مکان‌هایی بود که به دلیل طراحی های نورپردازی منحصر به فرد و جذابش شناخته شد و هنوز هم یک مکان محبوب برای این بازدیدکنندگان است. انسان‌‌ها به روشنایی در شب علاقه دارند و ترجیح می‌دهند نورپردازی نما را به ساختمان‌های خود اضافه کنند. چرا که می‌توان نورپرازی را در طرح‌ها و گزینه‌های مختلف یافت.

نورپردازی نما

به طور کلی ۳ دلیل مهم وجود دارد که چرا مردم به نورپردازی نمای ساختمان توجه می‌کنند:

الف) نورپردازی نما از نظر ظاهری زیباست.

مردم همیشه چیزهای زیبا را دوست دارند؛ چه رهگذر باشد و چه شخصی که در ساختمان مربوطه زندگی یا کار می‌کند، با دیدن یک ساختمان زیبا، احساس میل به ماندن و گرفتن عکس برای اشتراک‌گذاری به وجود می‌آید. در ساختمان‌ها با نورپردازی مناسب، ساختمان‌ها می توانند جذابیت بیشتری برای عابران پیاده داشته باشند.

ب) عملکرد نورپردازی

یکی دیگر از دلایل مهم نورپردازی نمای ساختمان، عملکرد است. انسان‌ها به کمک نورها به وضوح می‌تواند ببیند و از اتفاقات محیط با خبر شود.

اگر منبع نور کافی وجود نداشته باشد، حوادث بد به راحتی ممکن است رخ دهند. تصور کنید اگر در جاده‌ای نور نباشد، فقط با اتکا به نور ماه، افراد ممکن است هر لحظه با خطر تصادف روبرو شوند. با وجود منابع نور کافی، احتمال وقوع تصادفات کمتر است. بنابراین کارکرد آن ایجاد احساس امنیت در مردم و کاهش احتمال تصادفات است. از طریق نورپردازی، می‌توانیم به جایی که می‌خواهیم برویم. با وجود نورپردازی نمای ساختمان که ساختمان‌ها را در تاریکی روشن می کند، مردم بیشتر از اینکه به کجا می‌روند آگاه هستند و خیال‌شان از بابت حوادث ناگوار راحت‌تر است.

پ) اثر آب و گرد و غبار

از آنجایی که محصول نورپردازی برای فضای باز مناسب است، باید ضد آب و گرد و غبار بودن آن را در نظر بگیریم. ما معمولاً از شاخص IP برای بیان این موضوع استفاده می‌کنیم. برای جلوگیری از گرد و غبار و آب باید محصولاتی با شاخص IP بالا مانند IP 68 انتخاب کنیم. از آنجا که رعد و برق، طوفان باران و سایر آب و هوا ممکن است در خارج از منزل رخ دهد، باید عملکرد ضد آب خوب را در نظر بگیریم.

انواع نورپردازی نما

امروزه بیشتر ساختمان ها با انواع مختلف نورپردازی نما تزئین می‌شوند. نماها می‌توانند اشکال و طرح‌های مختلفی داشته باشند، اما داشتن گزینه‌های نورپردازی همه کاره می‌تواند به ایجاد بهترین تصویر و منظره کمک کند. خریداران می‌توانند انواع چراغ نورپردازی نما را برای ساختمان خود بیابند:

چراغ خطی

چراغ خطی

 چراغ خطی، به چراغ‌هایی گفته می‌شود که بر خلاف گرد یا مربع بودن شکلی کشیده دارند. آنها اغلب به شکل کانال‌های نور و لوله یا چراغ‌های نواری هستند. چراغ‌های خطی، به دلیل پخش نور گسترده و قابلیت اتصال و گسترش نامحدود گزینه مناسبی برای نورپردازی فضاهای بزرگ و نمای ساختمان هستند. این چراغ‌ها را می‌توان به سه شکل اصلی یافت و نصب کرد. صرف نظر از این، آنها در بسیاری از فضاها مانند دفاتر اداری، پمپ بنزین ها، آسانسورها و غیره انتخابی محبوب هستند.

چراغ خطی توکار

چراغ حطی توکار

 چراغ‌های خطی توکار، نوعی از چراغ‌ خطی هستند که در سقف یا دیوار نصب می‌شوند. آنها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که هم‌تراز با سطح قرار بگیرند تا ظاهری براق و صیقلی داشته باشند. برای نصب این چراغ‌ها، نیاز به ایجاد شیار در دیوار یا سقف است. این چراغ‌ها در سال‌های اخیر از محبوبیت بالایی برخوردار شده‌اند و برای ایجاد زیبایی در نمای ساختمان می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

چراغ خطی روکار

چراغ خطی روکار مانند چراغ خطی توکار، یکی از انواع چراغ‌های خطی است. برای نصب چراغ‌های خطی روکار، نیازی به ایجاد شکاف یا شیار در داخل دیوار یا سقف نیست. این چراغ‌ها، ظاهری کلاسیک و در عین حال مدرن و شیک را به نمای ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری می‌دهند.

چراغ‌های وال واشر

چراغ وال واشر نما

 چراغ وال واشر، یک سیستم روشنایی است که برای روشن کردن یک منطقه عمودی بزرگ استفاده می‌شود. این چراغ‌ها جلوه زیبایی به دیوارها و نمای ساختمان می‌دهند و اشیا یا بافت های منحصر به فرد را برجسته می‌کنند. در واقع، چراغ‌های وال واشر یک سطح عمودی را با روشنایی یکنواخت روشن می‌کند و توجه را به نما و ویژگی‌های آن جلب می‌کنند و می‌توانند برای برجسته کردن نمای ساختمان، ورودی، شومینه یا آثار هنری استفاده شود. چراغ وال واشر راه حلی مناسب برای نورپردازی در فضای باز است. آن‌ها با برجسته کردن بافت‌ها و الگوهای منحصر به فرد دیوار، نمای بیرونی را ارتقا می‌دهند و سبب جلب توجه افراد می‌شوند.

پروژکتور ال ای دی

چراغ جت لایت نما

فناوری LED، از زمان ظهور خود به سرعت تقریباً در تمام بخش‌های صنعت روشنایی نفوذ کرده است و در حال حاضر به طور گسترده در دسترس افراد قرار گرفته است.

پروژکتورهای ال ای دی، دقیقاً مانند نورافکن‌های هالوژن یا رشته‌ای قدیمی به نظر می‌رسند و کار می‌کنند، اما از فناوری LED مدرن به عنوان منبع نور اصلی خود استفاده می‌کنند. این موضوع مزیت‌های زیادی را به همراه دارد. پروژکتورهای ال ای دی، به طور معمول برای تاکید ویژگی‌ها و جلوه‌های خاص نمای ساختمان یا فضای داخلی آن استفاده می‌شود، مانند دیوارهای تلویزیون، تابلوهای دکوراتیو و تزئینات.

چراغ‌های دفنی یا زمینی

چراغ دفنی

یکی از انواع چراغ‌های نورپردازی نما، چراغ‌های دفنی یا زمینی هستند. این چراغ‌ها درون زمین نصب می‌شوند و از پایین به بالا نمای ساختمان را روشن می‌کنند. چراغ‌های خطی در معابر و برای ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری استفاده می‌شود. با انتخاب رنگ مناسب، می‌توانید جلوه‌ای زیبا و شیک با استفاده از این چراغ‌ها به نمای ساختمان خود بدهید. همچنین، این چراغ‌ها دارای مقاومت بالایی هستند و در برابر شرایط جوی متفاوت عملکرد خوبی از خود ارائه می‌دهند.

نکات مهم در انتخاب چراغ‌های نورپردازی نما

پیش از اینکه چراغ نورپردازی نمای مورد نظر خود را خریداری کنید، لازم است به نکات مهمی توجه کنید. این نکات به شما کمک می‌کنند که بهتر و دقیق‌تر برای خرید‌ چراغ نورپردازی نمای مد نظر خود تصمیم‌گیری کنید.

 

چراغ دفنی

الف) اندازه و ساختار ساختمان

برای انتخاب چراغ نورپردازی نما، شما باید اندازه ساختمان خود را در نظر بگیرید، زیرا تنها با در نظر گرفتن اندازه می‌توانید چراغ نورپردازی مناسب را خریداری کنید.

ب) نوع ساختمان (مسکونی، تجاری و…)

نورپردازی می‌تواند هر ساختمانی را به شکلی خاص تبدیل کند. بسیاری از افراد دوست دارند که با نوع نورپردازی، پیام ساختمان خود را برسانند. نورپردازی می‌تواند اثر مورد نیاز ما را منعکس کند. در نتیجه، پیش از خرید چراغ ابتدا مشخص کنید که ساختمان‌تان مسکونی، تجاری یا اداری است و هدف آن چیست. سپس اقدام به خرید سیستم نورپردازی نما کنید.

پ) نگهداری

بیشتر وسایل در فضای باز در مکان های مرطوب یا استفاده می شود. بنابراین، لازم است که شما IP های مورد نظر را بررسی کرده و سپس اقدام به خرید چراغ نورپردازی نما کنید.

جمع‌بندی

نورپردازی نما، راهی عالی برای تقویت و افزایش زندگی بیشتر به هر سازه و ساختمانی است. این چراغ‌ها در تنوع طراحی، گزینه‌های نصب و دمای رنگ متفاوت هستند. متخصصان معماری می‌توانند تا حد امکان ظاهرهای بیشتری را امتحان کنند و یک نمای نهایی عالی ایجاد کنند. علاوه بر این، نورپردازی نما همچنین می‌تواند سازه را برجسته کند، ارزش زیبایی شناختی بیشتری به آن اضافه کند و جذابیت آن را افزایش دهد.

با این وجود، فرد باید شیوه‌های طراحی مناسب را انتخاب کند و عناصری را اضافه کند که به خوبی با محیط طراحی ترکیب شود. دستیابی به کمک حرفه‌ای در طراحی نورپردازی نما می‌تواند به تدوین بهترین شیوه‌ها کمک کند. بنابراین، برای بینش و جزئیات بیشتر در مورد گزینه‌های نورپردازی نما، با متخصصان توسعه افراز هوراد تماس بگیرید.

Rate this post