روش های نورپردازی نمای مدرن ساختمان ها
با استفاده از روش های نورپردازی نمای مدرن ساختمان ها میتوان باعث زیبایی بیشتر و ارتقای کیفیت ساختمان شد، چرا که زیبا به نظر رسیدن ساختمان ها در شب نیز مانند جلوه ساختمان در روز دارای اهمیت می باشد. برای درک اهمیت نورپردازی نمای ساختمان و اطلاع از روش ها و تجهیزات مختلف آن تا انتها این مقاله از توسعه افراز هوراد با ما همراه باشید.
روش های نورپردازی نمای ساختمان
انواع نورپردازی نما با استفاده از تجهیزات و تکنیک های خاص برای زیباسازی ظاهر ساختمان در شب وجود دارد. نورپردازی نما می تواند کل ساختمان و یا بخشی از آن را شامل شود. انواع چراغ های نورپردازی نمای ساختمان با رنگ ها و مدل های متنوع برای این کار در نظر گرفته می شوند. بهتر است برای نورپردازی نمای ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، ویلا و … از چراغ ها و لامپ های کم مصرف استفاده شود.
مهم ترین روش های نورپردازی نمای مدرن ساختمان ها شامل موارد زیر می شود:
نورپردازی خطی
با استفاده از چراغ های خطی نما و نورپردازی خطی می توان بر خطوط، اشکال، مرزها و مسیرهای طرح و المان نمای ساختمان تاکید بیشتری نمود. در واقع با استفاده از تجهیزات و چراغ های مختلف مانند فیبر نوری، نوار و تیوب ال ای دی و چراغ های جت لایت می توان به ساختار و خطوط افقی طرح نمای ساختمان جلوه بیشتری بخشید. این تجهیزات دارای انعطاف پذیری بالایی هستند و می توانند به هر جهتی خم شوند؛ در نتیجه برای نشان دادن فرم های مختلف معماری و نمای ساختمان موثر هستند. نورپردازی با استفاده از خط نور در لبه های اصلی تشکیل دهنده حجم ساختمان به ویژه ساختمان هایی با نماهای تخت و فاقد برجستگی، می تواند ساختمان را در پیش زمینه تاریک آسمان نمایش دهد.
یکی از مدل های نورپردازی خطی با استفاده از چراغ های جت لایت که قدرت پرتاب نور بالایی دارند، صورت می گیرد. چراغ های جت لایت دارای لامپ های ال ای دی نوع COB هستند که علاوه بر قدرت بالا، انرژی کمی مصرف می کنند. COB یک مدار فشرده تشکیل شده از ال ای دی های کوچک است که تمرکز و نوردهی بسیار بالایی دارد و می تواند شعاع بیشتری را روشن نماید. چراغ های جت لایت به صورت روکار نصب می شوند و از آنها برای ساختمان های مرتفع مانند هتل ها، برج های تجاری و مسکونی، مراکز خرید و … استفاده می شود.
نورپردازی تاکیدی
با استفاده از این روش می توان جنبه ها و بخش هایی از نما را بیشتر به یاد مخاطب آورد. به عنوان مثال، با تاکید بر روی ستون های ساختمان، بلندی و استحکام بنا را به مخاطب القا می نمایید. در نورپردازی تاکیدی می توان تمرکز نور لامپ ها مانند وال واشرهای ال ای دی را بر روی پنجره ها، ستون ها، بالکن ها، شکستگی های طرح نما و دیگر بخش های برجسته و جلب توجه کننده قرار داد. در این روش نورپردازی از لامپ هایی با توان مصرفی کم استفاده می شود.
نورپردازی هوشمند
با استفاده از نورپردازی هوشمند می توان نورپردازی نما را کنترل و مدیریت نمود. به کمک تجهیزات مخصوص مانند لامپ های هوشمند، پروژکتورهای ال ای دی، چراغ های دلفی، وال واشرها، سیستم و پردازنده مرکزی، سنسورها، ترموستات ها، نرم افزار، شبکه اینترنت و وای فای و … می توان نورپردازی نمای مدرن ساختمان ها را به صورت هوشمند انجام داد. در این روش کاربر می تواند از طریق گوشی همراه یا هر دستگاه دیگری نورپردازی نما را به دلخواه تنظیم کند. این کار که شبکه سازی نام دارد، با استفاده از بستر اینترنت و سیستم مرکزی انجام می شود. کل سیستم روشنایی نما با استفاده از سیستم مرکزی تنظیم می شود. سیستم مرکزی با استفاده از اپلیکیشن مخصوص به گوشی همراه متصل می شود و وقتی کاربر یک ویژگی خاص را در نرم افزار گوشی فعال می کند، به سیستم مرکزی این سیگنال را می فرستد که آن ویژگی را انجام دهد. بهعنوان مثال، شما تمایل دارید رنگ چراغ های LED ساختمان را تغییر دهید. کافی است این گزینه را روی اپلیکیشن فعال کنید.
نورپردازی استاتیک
از رایج ترین و بهترین روش های نورپردازی نمای مدرن ساختمان ها می توان نورپردازی استاتیک را نام برد که با نورهای ثابت انجام می گیرد. در این روش تغییری در شدت و رنگ نور لامپ ها وجود ندارد و ساده ترین حالت ممکن را دارد. از لامپ های کم مصرف برای این روش نورپردازی استفاده می شود.
نورپردازی دینامیک
برای نورپردازی نمای ساختمان های تجاری و اداری استفاده از روش دینامیک بهترین گزینه می باشد. در این روش نورپردازی از نورهای متغیر استفاده می شود. نورپردازی دینامیک بر اساس تغییر در شدت و رنگ نور لامپ ها و با توجه به نوع طرح نمای ساختمان انجام می پذیرد. از نمونه های این روش نورپردازی می توان به چراغ های چشمک زن و یا رقص نور بر روی ساختمان های تاریخی و برج ها و ساختمان های مدرن با نماهای خاص اشاره کرد. این روش دارای جذابیت بالایی می باشد و انعطاف پذیری خوبی در استفاده از انواع لامپ ها و طرح های نوری دارد.
نورپردازی پس زمینه
یک روش هنری برای جدا کردن ساختمان از باقی صحنه نورپردازی پسزمینه ساختمان است. پسزمینه ممکن است شامل درختان یا هر چیز دیگری باشد، با نورپردازی جزیی از بنا و نورپردازی کامل پسزمینه، ساختمان از کل تصویر جدا می شود و مانند یک سایه از دور به نظر می رسد. این شکل از نورپردازی در سالن های تئاتر و سینما بیشتر انجام گرفته است.
شماره تماس : 02122057583
02126204203
اجرای نورپردازی نمای مدرن ساختمان ها
برای اجرای خوب نورپردازی نمای یک ساختمان باید به مواردی همچون درک طرح و المان های نما، شناخت و انتخاب تجهیزات مناسب نورپردازی، جزییات اجرایی و نصب صحیح، خلاق بودن، استفاده از لوازم با توان مصرفی کم، انتخاب روش مناسب نورپردازی، بودجه مدنظر و نوع ساختمان توجه ویژه نمود.
برای یک نورپردازی عالی و اجرایی بینقص بهتر است قبل از انجام آن با تیم های فنی و متخصصین این حوزه مشاوره های لازم صورت بگیرد و پس از انتخاب نوع و روش نورپردازی و سایر عوامل، افراد مجرب و آموزش دیده و معتبر اقدام به اجرای نورپردازی نمای مدرن ساختمان کنند.
اگر شما قصد نورپردازی نمای ساختمان خود را دارید، می توانید برای مشاوره و اجرای نورپردازی به تیم معماری شرکت توسعه افراز هوراد که بهترین نیروهای متخصص و مجرب و به روز ترین تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان ها را در اختیار دارد، مراجعه نمایید.